Muuta mukavaa Siikajärvellä lomailtaessa

 

Karin Päre ja Puu

Karin Päre ja Puu on perinnerakentamista harjoittava yritys, joka toimii samassa osoitteessa Siikajärven loman kanssa. Yritys valmistaa pääasiallisesti pärekattoja ja särentäaitoja. Karin Päre ja Puu valmistaa myös paljon erilaisia lahjatuotteita. Valinnanvaraa on puukelloista visakouvuisiin kyniin ja tarjotinpäreistä avaimenperien kautta kaikenmallisiin kupposiin.

www.karinparejapuu.fi

 

Kotieläinpiha

Vanhan maalaistalon pihalta on löydettävissä perinteinen kotieläinpiha. Eläimiä ovat: nuori ja komea kultainennoutaja Lysti, lempeät maalaiskissat Vilma ja Valma, sekä ihastuttavat pässit, jotka viihtyvät aitauksessaan heinää syöden.

 

Aekasa kutakin - Kotimuseo

Aekasa kutakin on kotimuseo, joka esittelee viimevuosisadan maa- ja metsätaloushistoriaa. Erilaisia työkoneita ja -välineitä on kertynyt kattava skaala. Välineitä on puukosta viikatteeseen, aurasta niittokoneeseen ja reestä traktoriin.

Koko museon ylpeys on vanha pärehöylä ja sen maamoottori, jonka voi hyvinkin kuulla jonakin kauniina kesäpäivänä höyläävän päreitä tasaisen verkkaiseen tahtiinsa Siikajärven läheisyydessä.Toinen kotimuseon ylpeys ovat broyt-kaivurit, jotka kolmen norjalaisen kaunottaren voimalla lunastavat ansaitusti paikkansa näytelyn kärkikastissa.

 

 

Siikajärven loma

Siikataipaleetie 174

41770 Leivonmäki (Toivakka)

Puh. 0400-8418469 Irma

(Puh: 0400-232-593 Kari)